Szybkie i dobre. Po prostu.
Potrzebujemy:
- niedużą pierś z kurczaka (podwójna na dwie osoby)
- ser camembert (użyłam takiego z grzybami)
- olej z pestek winogron
- przyprawy (wybrałam mieszankę ziół do zapiekanek, ale można poeksperymentować, więc nie piszę o żadnych konkretnych, proszę wybrać według własnego upodobania)
Mięso myjemy i oczyszczamy z błon, nacinamy górną część (na przykład w sposób taki jak na zdjęciu poniżej) i wpychamy w powstałe szparki ser camembert pokrojony w małe plasterki. Natłuszczamy niewielką ilością oleju na całej powierzchni i posypujemy przyprawami/ziołami.
Tak przygotowane piersi umieszczamy na kratce w piekarniku i pieczemy pół godziny w 170-175 stopniach używając funkcji grill+termoobieg. Po upływie czasu pieczenia wyciągamy z piekarnika wilgotne, aromatyczne i niesamowicie miękkie mięso.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz