niedziela, 17 stycznia 2016

Dietetyczny gyros

Mniej niż 200 kcal w smacznym wydaniu :)


Potrzebujemy:
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • mały pojedynczy filet z kurczaka
  • pół czerwonej papryki
  • pół puszki kukurydzy konserwowej z chili
  • średnią cebulę
  • pół jogurtu naturalnego
  • przyprawę gyros
  • 3 łyżeczki soku z cytryny

Myjemy warzywa i mięso. Fileta nacieramy przyprawą gyros i po zawinięciu w folię aluminiową pieczemy przez 25 minut w 170 stopniach. W tym czasie kapustę, paprykę i cebulę kroimy na małe kawałki (może być kostka, mogą być wąskie paseczki. Pokrojone warzywa wkładamy do miski, dodajemy kukurydzę i upieczone mięso również pokrojone na paseczki. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i szczyptą pieprzu, takim sosem polewamy sałatkę i mieszamy.




Proste - szybkie - smaczne.

Zapraszam do wypróbowania. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz