Mniej niż 200 kcal w smacznym wydaniu :)
Potrzebujemy:
- 3 liście kapusty pekińskiej
- mały pojedynczy filet z kurczaka
- pół czerwonej papryki
- pół puszki kukurydzy konserwowej z chili
- średnią cebulę
- pół jogurtu naturalnego
- przyprawę gyros
- 3 łyżeczki soku z cytryny
Myjemy warzywa i mięso. Fileta nacieramy przyprawą gyros i po zawinięciu w folię aluminiową pieczemy przez 25 minut w 170 stopniach. W tym czasie kapustę, paprykę i cebulę kroimy na małe kawałki (może być kostka, mogą być wąskie paseczki. Pokrojone warzywa wkładamy do miski, dodajemy kukurydzę i upieczone mięso również pokrojone na paseczki. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i szczyptą pieprzu, takim sosem polewamy sałatkę i mieszamy.
Proste - szybkie - smaczne.
Zapraszam do wypróbowania. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz